یک استودیو طراحی نوپای ژاپنی چندسالی است که به یکی از مطرحترین شرکتهای طراحی جهان تبدیل شده است. استودیو «نندو»؛ که کار خودش را از توکیو آغاز کرد و حالا در نقاط مختلفی از جهان نمایندگی دارد. محصولات این استودیو بر مبنای طراحیهای ساده و هوشمندانه خلق میشوند. نندو در زمینههای مختلفی از جمله مبلمان، طراحی داخلی، محصولات خانگی، چیدمان و محصولات هنری فعالیت دارد. «اوکی ساتو» موسس نندو نیز از شناختهشدهترین طراحان در دهه گذشته بوده و در سال 2015 به عنوان برترین طراح جهان معرفی شده است. با آثار و محصولات این استودیو و بنیانگذار خلاق و جوانش اینجا بیشتر آشنا شوید.

اوکی ساتو (Oki Sato) طراح و معمار ژاپنی-کانادایی است که شرکت «نندو» (Nendo) را پایهگذاری کرد. او به واسطه کار پدر خود در کانادا متولد شد اما برای ادامه تحصیل به ژاپن بازگشت و در سال ۲۰۰۰ به عنوان دانشجوی برتر از رشته معماری در توکیو فارغالتحصیل شد. در سال ۲۰۰۲، به میلان سفر کرد تا در «نمایشگاه مبلمان میلان» حاضر شود. بعد از این سفر بود که تصمیم گرفت شرکت خود را به اسم نندو تاسیس کند. نندو در زمینههای مختلفی از جمله طراحی محصول، معماری، گرافیک و ... فعالیت میکند. این شرکت خیلی زود به یکی از مهمترین شرکتهای طراحی دنیا تبدیل شد. در سال ۲۰۰۵ دفتر نندو در شهر میلان کارش را آغاز کرد و در سال ۲۰۱۲ فعالیتش را به سنگاپور نیز گسترش داد.
در زبان ژاپنی، «نندو» به معنی گِل بیشکل است. مادهای سیال که به طور سمبلیک نشاندهنده روشی است که اوکی برای کارهایش در نظر گرفته است. نندو باور دارد که در زندگی روزمره ما لحظههای کوچک غافلگیرکنندهای وجود دارد و علاقه دارد تا با طراحی خود به طور مستقیم با این لحظات ارتباط برقرار کند. نندو از آغاز کار خود تا کنون همیشه به رسمیت شناخته شده و جوایز بسیاری نیز دریافت کرده است. در سال ۲۰۰۶، مجله نیوزویک، اوکی ساتو را به عنوان یکی از «۱۰۰ قابلاحترامترین فرد ژاپن» اعلام کرد و در سال ۲۰۰۸ شرکت او به عنوان یکی از «۲۰۰ شرکت کوچک برتر ژاپنی» انتخاب شد. همچنین در سال ۲۰۱۵ او از طرف مجله «وال پیپر» (Wallpaper) و مجله دکوراسیون «ال» (Elle) به عنوان طراح سال انتخاب شد.
در ادامه چند نمونه از برترین پروژههای این شرکت را خواهیم دید:


کیف معماری
در راستای درخواست شرکت ایتالیایی «تود» (Tod)، نندو این کیف را مخصوص نیازهای طراحان تولید کرده است. این کیف با توجه به آن چه که درون آن قرار میگیرد، تغییر شکل میدهد. در حالت باز شده به راحتی یک کاغذ A۳ و کمی بزرگتر درون این کیف جای میگیرد. با تا کردن آن میتوان دو فضای مختلف برای قرار دادن کاغذهای A۴ و همچنین در میان آن فضایی برای قرار دادن لولههای کاغذی ایجاد کرد. همچنین با امکان پنهان کردن دستهها، حتی میتواند به یک کیف رسمی نیز تبدیل شود.


چراغ Nuno
در طراحی و ساخت این سری چراغها که برای شرکت اسپانیایی «ویبیا» (Vibia) طراحی شدهاند، از روش جدیدی بهره گرفته شدهاست. برای ساخت این چراغ لایههایی از پارچه به شکلهای مختلف بر روی پایه گرد رزینی چسبانده شده است. قسمتهایی از سطح این چراغ تنها یک لایه پارچه دارند اما قسمتهای دیگری نیز هستند که از ۲۴ لایه پارچه تشکیل شدهاند و همین تفاوتها باعث ایجاد نور و سایههای پیچیده و زیبا میشود.


کلکسیون قبیلهای توکیو
این کلکسیون برای «پلاس اینداستری» (industry +)، یک شرکت سنگاپوری، طراحیشده است. هدف اصلی این شرکت ترکیب شیوه ساخت صنعتی و صنایعدستی است و با صنایع محلی در سراسر آسیا همکاری دارد. این کلکسیون شامل ۲۲ محصول مختلف نظیر میز،چهارپایه، صندلی و ... است که اولین بار در نمایشگاه «میژن اند آبجکت آسیا» (MAISON&OBJET) در سال ۲۰۱۵ به نمایش درآمد. در این مبلمان از ترکیب چوب بلوط برای چهارچوبها و ترکیب گچ ماسهای برای رویهها استفاده شده است. همچنین برای تزئینات بامبوهای کار دست به کار گرفته شدهاند تا در نهایت ترکیب زیبایی از مدرنیته و سنت به دست آید.

طراحی داخلی باشگاه بدنسازی ILLOIHA
این باشگاه بدنسازی در یک استودیو دو طبقه ساختهشده است. در این طراحی نشانههای صخرهنوردی به کار رفته که شعار آن «زیبا شدن با حرکت» است. از عناصر صخرهنوردی در این بستر به عنوان یک ورزش خشن مخصوص فضای باز بهره گرفته شده. همچنین طراحی همگام با مد توکیو مدنظر بوده است. به طور مثال به جای قرار دادن عناصر معمول صخرهنوردی بر روی دیوار از المان طراحی داخلی مانند قاب عکس، آینه، گلدان و غیره استفاده شده است.
